Vérplazmaterápiát követően került le a lélegeztetőgépről egy beteg

Levették a lélegeztetőgépről a Semmelweis Egyetemen azt a 75 éves férfit, akit április 15-e óta kezelnek az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán súlyos koronavírus-fertőzéssel.
A beteg a szérum beadásakor állapota miatt már több mint 10 napja lélegeztetőgépen volt, azonban a kezelést követő napokban meg tudták kezdeni fokozatos ébresztését, május 11-én pedig sikerült levenni a lélegeztetőgépről. A beteg állapota stabil.
A 75 éves férfi április közepén jelentkezett a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztályán, ahol súlyos COVID 19 betegséget diagnosztizáltak nála. A több krónikus betegségben is szenvedő férfit állapota miatt másnap lélegeztetőgépre kellett helyezni. Állapotának súlyossága miatt, hozzátartozói beleegyezést követőendöntöttek esetében az új vérplazma-terápia alkalmazása mellett. A szérumot április 27-én kapta meg, a beadást követő napokban hamarosan javultak a laboreredményei, klinikai és lélegeztetési paraméterei, így megkezdhették a fokozatos ébresztését, amelyet követően május 11-én vették le véglegesen a gépről.

Cím: Vérplazmaterápiát követően került le a lélegeztetőgépről egy beteg
Szerző: nincs feltüntetve (Forrás: Semmelweis Egyetem)
Weboldal: Medical Online
Feltöltés ideje: 2020. május 13. 09:03
Letöltés: 2020. május 31. 19:14
Link: http://medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/verplazmaterapiat_kovetoen_kerult_le_a_lelegeztetogeprol_egy_beteg

Top